Artikel over mij in de Zeeuwze. Sterrenstof

Alweer een nieuw jaar is van start gegaan en iedereen heeft zijn eigen manier om nieuwe doelen te stellen.  Wie op zijn lijstje heeft staan om meer te ontspannen en aan persoonlijke groei te werken, kan terecht bij praktijk Chandra. Cindy Molle geeft trainingen, coaching en energetische massages. Wie is deze vrouw, die zelf ook een nieuwe start maakt dit jaar?

 Wanneer de deur openzwaait, stralen twee lachende ogen me tegemoet. Cindy is pas verhuisd en woont nu in Middelburg. Haar gezellige huis leent zich goed voor de sessies die zij aanbiedt. Hoewel in haar woonkamer diverse Maria beelden staan, laat Cindy zich niet in een religieus hokje stoppen. Ze is namelijk niet katholiek, maar wel een vrouwelijke sjamaan.

Dat Cindy een nieuwe start maakt dit jaar heeft ook te maken met de verandering in haar carrière. Ze nam in december afscheid van het Maatschappelijk Werk Walcheren en gaat zich nu volledig op haar praktijk concentreren. Ik wil natuurlijk alles van haar praktijk Chandra weten.

 Wat betekent Chandra eigenlijk?

“Chandra is een woord uit het Sanskriet en betekent ‘maan, moedergodin en wedergeboorte,' zachtheid, ontvankelijkheid en innerlijke wijsheid. Vanuit die energie probeer ik mensen terug in hun kracht te brengen. Zelf ben ik moeder van een zoon en dochter en het werken vanuit die vrouwelijke kracht vind ik erg mooi.”

 Je hebt een bijzonder pad afgelegd! Je begon ooit als ziekenverzorgende, startte daarna met een eigen schildersbedrijf en volgde toen de opleiding Social Work. Je komt als Maatschappelijk Werker uit een hele aardse werksetting. Hoe reageert je omgeving er op dat je dit energetische werk doet?

“In het begin vonden ze het wat vreemd, maar ik ben heel erg nuchter en goed geaard, dus ik ga niet zweverig door het leven. Mensen merken dat toch wel aan mij. Steeds meer mensen in mijn omgeving hebben echt interesse in wat ik doe.”

 Wat bied je precies aan in je praktijk?

“Ik geef individuele begeleiding, dus werk één op één met mensen. Ik geef meditatieavonden en groepshealingen. En dat is iedere keer weer anders. Daarnaast geef ik workshops, trainingen en maak  despacho’s.”

 Despacho's?

“Een despacho is een soort ritueel waarin je bijvoorbeeld stenen, bloemen en kristallen gebruikt. We maken hier een bepaalde vorm van, bijvoorbeeld een cirkel. We stoppen allerlei intenties en wensen in die cirkel. Je kan dit doen om een nieuw huis in te zegenen of een huis te reinigen, maar ook als je een bepaald doel wilt bereiken.”

 En wat doet een sjamaan nu precies eigenlijk?

“Ik geef sjamanistische healingen. Dat is een zachte en ontspannen healing die je weer terug brengt in je eigen kracht. Deze vorm van healing maakt je meer heel.

 De healing bestaat uit vier onderdelen:

polsreading, oogreading en eventueel verwijderen van entiteiten (geesten).

Verwijderen van zware energie met behulp van khuya stenen.

Balanceren van de chakra’s.

Soulretrieval; verloren zielendelen weer terug halen.

 Ieder mens is in de loop van zijn leven zielen-delen kwijt geraakt. Dit is een reactie van de ziel als er een trauma is. Je kunt hierbij denken aan ruzie, seksueel misbruik, een ongeluk etc. Delen van de ziel verlaten hierbij het lichaam, omdat het de situatie niet meer aan kan. Dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme.

Je bent dat deel kwijt en het doet niet meer mee. En bent hierdoor kracht verloren. Tijdens deze healing kan ik verloren zielendelen weer terughalen, zodat ze weer geïntegreerd kunnen worden.

De kracht die destijds is weggegeven, keert weer bij je terug en zo ontstaat healing op zielsniveau.

Ik word momenteel ook opgeleid om zweethut ceremonies voor vrouwen te mogen begeleiden.”

 Wat is nu jouw kracht in dit spirituele werk?

“Ik hoor altijd van mensen dat de moederlijke energie erg sterk is bij mij. Zelf vind ik het belangrijk dat ik heel nuchter en praktisch ben, goed geaard dus. Wat ik ook vaak hoor, is dat ik iets heb waardoor ik heel gelijkwaardig met mensen samen werk.  Ik werk sterk vanuit de vrouwelijke energie. Mijn energie heeft de capaciteit om heel diep in te werken op de diepere lagen van het zijn.”

Richt je je op een bepaalde doelgroep?

“Ik werk met zowel mannen als vrouwen en begeleid ook een groep tieners. Ik geef ook begeleiding aan kinderen.”

 Het is vast een voordeel dat je vanuit je ervaring als Maatschappelijk Werker gewend bent om met crisissituaties om te gaan. Hoe merk je dat in je praktijk?

“Ik merk dat ik inderdaad goed kan luisteren en mensen terug naar zichzelf kan brengen. Ik heb al zoveel gehoord van mensen dat ik nergens meer van opkijk.”

 Ben je altijd al zo bezig geweest met spiritualiteit?

“Niet echt. Ik heb wel wat meegekregen van mijn moeder, zij was erg geïnteresseerd in het spirituele. Maar eigenlijk ben ik me pas na haar overlijden gaan verdiepen in het spirituele, doordat ik antwoorden zocht. Ik gooide de boeg om en stopte met mijn eigen bedrijf als onderhoudsschilder en ben verschillende opleidingen gaan volgen. Ook volgde ik sjamanistische trainingen en werd Holistic Health Coach.”

 Hoe ziet je leven er over vijf jaar uit?

“Dan hoop ik dat ik nog steeds met mijn praktijk bezig ben en mensen begeleid, of dat nu individueel is of in groepen. Ik geef dan healings, workshops, trainingen en wil mensen opleiden tot healer. Ik heb mijn hulpaanbod dan verbreed voor vrouwen en kinderen.”

 Als ik naar Cindy luister, krijg ik een gevoel van vrijheid en geniet van haar openheid. Mooi om te zien hoe een vrouw zich van verzorgende tot schilder tot sjamaan ontwikkelt en haar ervaring als Maatschappelijk Werker inzet om mensen met energetisch gereedschap te coachen.

Het is sterk voelbaar dat Cindy uit haar hart werkt en heel goed bij zichzelf kan blijven. Toen ik naar haar toe ging, stond er een regenboog boven haar huis. Dit was vast een symbool van de verbinding die Cindy weet te maken tussen hemel en aarde!

No Comments Yet.

Leave a comment